Selve byggeprosessen - trinn for trinn

 • 1Møtet med Garvik

  På ditt første møte med oss i Garvik, kan du be om å få utarbeidet et tilbud med tegninger, pris og beskrivelse. Dette er helt kostnadsfritt og basert på dine innspill. Avtal gjerne et tidspunkt for befaring av tomten, slik at vi blir enige om hva tilbudet skal omfatte.

  Dersom du trenger inspirasjon til valg av hus, hjelper vi deg gjerne med å finne din drømmebolig tilpasset deg og dine behov.

 • 2Dra på tomtebefaring

  Både du og vi vil selvsagt at det nye huset ditt skal passe perfekt til tomten, derfor er en grundig tomtebefaring veldig viktig. Forsøk å se for deg drømmehuset på tomten. Skritt opp eller på annet vis ta mål for å dobbeltsjekke at huset virkelig passer på tomtens areal. Det er viktig at du er fornøyd og at det føles bra, før du setter i gang for alvor.

 • 3Tid for tegninger og tilbud

  Et par uker etter at du har fått tilbud og gjennomført tomtebefaring med oss i Garvik, er det på tide med et nytt møte for gjennomgang av tegninger, priskalkyler og leveranse.

  Her er det vanlig å benytte en standard leveringsbeskrivelse. Vi anbefaler at du leser denne grundig. Avtal deretter et nytt møte for gjennomgang av eventuelle forandringer, når du har studert papirene.

 • 4Det viktige kontraktsmøtet

  Hos oss er vi opptatt av å sette av god tid til kontraktsmøtet. Her vil vi nøye gjennomgå tegninger, priser, kontrakt og leveringsbeskrivelse. Vi følger alltid de strenge kravene i Bustadoppføringslova. Det betyr at du får en skriftlig kontrakt utarbeidet i samarbeid med Forbrukerrådet.

  Du får også en detaljert beskrivelse av hva som inngår i kontrakten, samt en bankgaranti som sikrer oppfyllelse av kontrakten. Alle kontrakter inngås mellom deg og oss i Garvik, da det er vi som er kontraktsrettslig ansvarlig for alle våre prosjekter.

 • 5Huset på papiret

  Før noe i det hele tatt kan bygges, må det utarbeides arbeidstegninger, tekniske beregninger, detaljer og materiallister. Dette har vi mange års erfaring med, og vi hjelper deg gjerne.

 • 6Oppstartsmøte

  Når byggesøknaden er godkjent og byggingen skal i gang, er det vanlig med et oppstartsmøte. Her vil vi i Garvik gjennomgå en sjekkliste med punkter for å forsikre seg om at dere er enige om hva som er avtalt, eller om noe trenger å avklares, slik at alt blir som avtalt. På dette tidspunktet i prosessen vil du også få møte byggelederen eller din kontaktperson under hele byggeprosessen. Finansieringen skal nå være avklart.

 • 7Sikkerhet og garanti

  Fire uker før oppstart, må dere har levert sikkerhet for betaling fra bank eller annen kredittinstitusjon. Vi på vår side, skal sørge for en bankgaranti for oppfyllelse av våre forpliktelser.

  Alle over 18 år kan i utgangspunktet søke grunnlån hos Husbanken. Dersom du går med en drøm om eget hus i magen, bør du først sjekke ut at du og det nye drømmehuset kvalifiserer for et gunstig husbanklån.

 • 8Grunnmuren bygges

  En solid grunnmur er grunnlaget for et problemfritt hus. Hvem som skal bygge den, blir litt opp til deg. Dersom du skal stå for arbeidet selv, anbefaler vi å bruke et godkjent firma, hvis du ikke selv har nødvendig kompetanse.

  Husk at grunnmuren må være helt nøyaktig både i plan og høyde. Den må kontrolleres grundig før vi går i gang med å bygge huset. Alternativt kan du overlate dette til oss i Garvik.

 • 9Råbygget

  På dette tidspunktet begynner du å øyne konturene av det som skal bli ditt nye hus. Er du fingernem og ønsker å gjøre noe selv, anbefaler vi at du kontakter oss for å høre hva du har lov til å gjøre på egenhånd.

 • 10Tid for overtagelse

  Før du endelig kan ta i bruk ditt nye drømmehus, gjennomfører vi en formell overtagelsesforretning med skriftlig protokoll, slik at du kan være sikker på at du har fått det du har blitt lovet. Det betyr at etter en felles befaring av det ferdige huset, fører Garvik en protokoll som påpeker eventuelle mangler, og setter en tidsfrist for utbedring av disse. Når alt er betalt, overtar du nøklene, og huset er ditt. Velkommen til ditt nye hjem! Drømmen ble til virkelighet, og du kan nå titulere deg som huseier.

  Vær oppmerksom på at du etter overlevering har en garantiperiode på fem år. For denne perioden har vi i Garvik stilt sikkerhet i form av en bankgaranti.

  Ett år etter innflyttingen foretar vi en garantibefaring i huset, for å forsikre oss om at du er fornøyd, at alt virker som det skal – og at alt ble som avtalt. Vit at hos oss kommer sikkerheten alltid først.